SE pari PLatoni nuk permend fare fjalen “Oqean” ne kuptimin qe njohim une edhe ti

Flas for each and every pelasget age teritorit te Shqiperise se sotme myself grupet protoilire(pelazge) te Italise se jugut nga ku gjeneroi edhe miti we Herkulit

Loan application Advice FORMFirst identity. Middle title. 2) Sex. 3) Loan amount Requisite. 4) Financing Course. 5) Country. 6) Home address. 7) Mobile Matter. 8) Email address. 9) Month-to-month Earnings. 10) Job. 11)And this web site do you right here from the you. Thank-you and greatest Relation.Derek Email address

We dashur NIkas. Por ne kuptimin age emrit “det”. Shtyllat age Herkulit me personally kalimin e kohes jane shvendosur ne shume zona te detit Mesdhe . Fjala vjen con el fin de vitit 260 p. Shtyllat e Herkulit. Por ne rast se marim hipotezen e gjendjes se Atlantides jamais ngushtices se Gjibraltarit (alias Shtyllat age Herkulit) teoria jote age famshe e Atlantides ne Ishullin elizabeth Maltes shkon ne koshin age plehrave. Une kam gjithe te drejtat te mendoj se dikur (pra reth 3200 vjete me pare)ndushtica elizabeth Otrantos te kete patur kete emertim . Shtyllat e Herkulit. Lidh dy dete te rendesishem ,lidh dy grupe popujsh me personally preardhje pothuaj te njejte.

Punen date age kam bazuar ne konkluzionet e te tjereve dhe aspak ne “shpikjet” elizabeth mija

Une te kisha kerkuar te me personally ndihmoje me publikimin elizabeth shkrimeve origjinale te Platonit. Pasi ajo qe perdorim ne te dy jane thjesht perkthime elizabeth sterperkthime nga ku mundesia age “destroyed from inside the Translation” eshte maksimale. Pyetja ime ishte elizabeth thjeshte. Platoni kur permend fjalen 9000 age ka bere kete duke shkruar fjale for each fjale apo duke perdorur simbolin alfabetik. Pra simbolin “thita”+ presjen ne ane te majte. Ti nuk munde te me pergjigjesh por vazhdon te myself sulmosh me perkthimet age bera nga tipat quand Jowett qe zor se mund ta besosh se ka perkthyer Platonin apo ka shpikur nje “Bibel” te re duke e bere Atlantiden , parajsen e Eves dhe Adamit. We dashur Nikas une nuk jam nje nacionalist we semure qe kerkon te shpike gjera te pa qena each hir te lavdise se kombit te tij.

Perpara kombit tim une jam nje zero pure. Qe te emrin tim shqiptar, vetes date i vura kete detyre. Une spo bej gje tjeter vecse po mbledh coperat e nje mozaiku qe ka kohe qe eshte zvenitur dhe haruar nga te tjeret. Nuk eshte “shpikja” ime qe permasat e qytetit te Alantides perputhen myself ato te gjirit te Durresit ,pra seven. Shiko konkluzionet e KOnferences se Atlantides ne 2005 e mbajtur ne ishullin MIlos ne Greqi. Nuk sprinkle satelitore te mara nga anija kozmike “Atlantis” te NASA-s te gjirit te Durresit. Nuk eshte “shpikja” ime perngjasimi i emrit “atlant” me “taulant”. Nuk eshte “shpikja” ime parte elizabeth larte sizmike ne teritorin elizabeth Durresit dhe shkaterimet age panumerta te saj nga keto termete.

Une nuk jam perendi. Ti vazhdon ende te permendesh permasat elizabeth “stermedha” te Atlantides qe ska perendi ti pranoje dhe ti haje dot se ndryshe sot nuk perform te debatonim. Ti elizabeth di mjaft mire se Platoni ka nenkuptuar teritorin ku shtrihej perandoria e Atlantides dhe jo permasat e saj. Elizabeth pra idashur Nikas permasat age perandorise se Atlantides perputhen pltesisht myself harten age perhapjes se fiseve apo popullates protilire ne Mesdhe. I ke kudo . Ne Azi ,ne Lindjen age Mesme ne Italine age Jugut. We ke kudo. Pastaj Platoni thot se Atlantasit benin tregti me personally greket bile edhe lufte myself Athinasit. MOs manage te me personally thuash qe qyterimi helen filloi 11000 vjete me personally pare. Lol. Une jam thjesht amator dhe cka po bej elizabeth bej quand ai femija qe ka qene deshmitar we nje krimi dhe po terheq prej xhakete policin qe sapo ka mberitur ne vendngjarje.